چگونه بزرگ بیندیشیم
هنگامیکه موفقیت شرط باشد، مردم را با متر یا کیلو یا میزان تحصیلات و یا پیشینه خانوادگیشان نمیسنجند؛ بلکه آنها را براساس میزان توقعشان ارزیابی میکنند. میزان توقع ما میزان موفقیت ماست. بزرگترین ضعف انسان کوچک شمردن یا به عبارت سادهتر، دستِکم گرفتن خود است که به اشکال مختلفی ظاهر میشود.
حتماً شنیدهاید که میگویند خود را بشناس!
ولی انگار برداشت مردم از این عبارت آن است که فقط جنبههای منفیِ خود را بشناس! بدین ترتیب، خودسنجی مترادف طوماری از کاستیها، ناتوانیها و نقطه ضعفها شده است. البته شناخت ناتوانیها خوب است. زیرا زمینههایی را که هنوز میتوانیم در آن رشد کنیم به ما نشان میدهد. ولی اگر تنها نقطه ضعفهای خود را بشناسیم، دچار مشکل میشویم و ارزش خود را از دست میدهیم.
شما بزرگتر از آن هستید که فکر میکنید. پس اندیشه خود را تا حد ظرفیت حقیقی خود گسترش دهید. سعی کنید افکارتان به بزرگی مقامتان باشد! هرگز، هرگز و هرگز خود را دستِکم نگیرید.
برای بزرگاندیش بودن باید لغات و عباراتی را به کار ببریم که تصاویر ذهنی مثبت و بزرگ را در ذهن تداعی میکنند.
الف) از لغات و عبارات بزرکاندیشانه، مثبت و شادیبخش برای توصیف احوال خود استفاده کنید.
ب) از کلمات و عبارات خوشایند، شادیبخش و روشن برای توصیف دیگران استفاده کنید.
ج) با لحنی مثبت به دیگران دلگرمی دهید و در هر موقعیتی که پیش میآید از آنها تعریف کنید.
د) برای توضیح طرحها و نقشههایتان از کلمات مثبت استفاده کنید.
تنها وضعیت موجود را نبینید، بلکه امکانات فردا را هم در نظر آورید. بزرگاندیشان خود را عادت دادهاند که در برابر هر مسألهای تنها وضعیت موجود را ندیده بلکه امکانات فردا را هم در نظر آورند.
به چیزها آنگونه که هستند نگاه نکنید، بلکه به امکاناتی که میتوانند داشته باشند نظر کنید. توجه به هر چیزی ارزش و اعتبار میبخشد. شخص بزرگاندیش همیشه به امکاناتی که میتواند در آینده تحقق یابد، توجه میکند، او اسیر زمان حال نیست.
درباره این سایت